UVS

Dienstverleners

Contact

Adres
Engelse Wandeling 2F7L
KORTRIJK
8500
E-mail
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Telefoon
056 50 20 41
Fax
056 50 53 62
Website
Download informatie als: vCard

Contact formulier

Zend een E-mail

Allerhande informatie

Allerhande informatie

 

Studiebureau schadediagnose en betonrenovatie conform NBN EN 1504 en WTCB 231

GEVELRENOVATIE : Vooronderzoek

Voor een geslaagde gevelrenovatie of terrasrenovatie is een vooronderzoek een noodzakelijke eerste stap. Enkel na het stellen van een juiste diagnose, gebaseerd op metingen, kan de gepaste herstelmethode gekozen worden.

We rapporteren onze bevindingen in een duidelijk adviesrapport. Hierbij is ook een prijsraming van één of meerdere oplossingen voorzien. Het doel van de prijsraming is u een goed idee te geven van het budget waarbinnen een kwalitatieve en duurzame renovatie mogelijk is.

BETONHERSTEL : Betonschade

De aantasting van gewapend beton door omgevingsfactoren gebeurt geleidelijk. Blootstelling aan de lucht en zure regen, het zeeklimaat, dooizouten en chemicaliën beïnvloeden de kwaliteit ervan. De schadegevoeligheid van beton is ook sterk afhankelijk van zijn eigen samenstelling en toeslagstoffen.

Betonschade kan vele oorzaken hebben. Als de schade zichtbaar is, spreken we over betonrot. Vaak komt de echte oorzaak van betonproblemen echter van binnenuit: de inwendige wapening begint te roesten, zet uit en duwt het beton af.

Dit kan de stabiliteit en de draagkracht van het beton aantasten. Enkel via onderzoek kan de 'gezondheidstoestand' van staal en beton correct worden ingeschat.