Activiteiten - Archief

Webinar diagnose en vooronderzoek als basis van een duurzaam betonherstel

11/03/2021

Webinar diagnose en vooronderzoek als basis van een duurzaam betonherstel

In maart organiseerden wij een webinar in samenwerking met UWA omtrent "diagnose en vooronderzoek als basis van een duurzaam betonherstel".

Panelgesprek georganiseerd door Appartement.tv.

23/04/2021

Panelgesprek georganiseerd door Appartement.tv.

Webinar innovatieve technieken voor duurzaam betonherstel

22/06/2021

Webinar innovatieve technieken voor duurzaam betonherstel

Salon van de Mede-eigendom

18/11/2021

Salon van de Mede-eigendom

UVS/UFS organiseerden op 18 november a.s. opnieuw het Salon van de Mede-eigendom.

Seminarie met demonstraties “Bescherming van betonconstructies”

30/11/2021

Seminarie met demonstraties “Bescherming van betonconstructies”

Beton is een sterk en duurzaam bouwmateriaal dat veelvuldige toepassingen kent. Ondanks de goede eigenschappen kan er schade optreden. Om betonschade te voorkomen en hersteld beton extra te beschermen, worden diverse producten en technieken toegepast.

Save the date: Donderdag 16 juni - 2022 Seminarie

05/01/2022

Save the date: Donderdag 16 juni - 2022 Seminarie "Betondiagnose in de praktijk" - OCW Sterrebeek

Diagnose is de basis van een duurzaam betonherstel. Schade aan betonstructuren, veroorzaakt door invloeden als carbonatatie, chloriden, vocht, belasting of initiële berekenings- of uitvoeringsfouten kunnen in vele gevallen op een duurzame manier hersteld worden. Een voorafgaande diagnose door een expert is echter noodzakelijk om de oorzaak en omvang van de schade in kaart te brengen en de juiste herstelmethode te bepalen.

FEREB en WTCB organiseren op donderdag 16 juni e.k. van 13.00 uur tot 18.00 uur een studienamiddag “Betondiagnose in de praktijk” waar een aantal experts uit de private en publieke sector hun kennis en ervaring zullen delen.  Noteer deze datum alvast in uw agenda; Binnekort publiceren wij het gedetailleerde programma.

Seminarie

11/01/2022

Seminarie "Betondiagnose in de praktijk" - Donderdag 16 juni 2022

FEREB en WTCB organiseren op donderdag 16 juni e.k. van 13.00 uur tot 18.00 uur een studienamiddag “Betondiagnose in de praktijk” in de gebouwen van OCW – Fokkersdreef 21 te Sterrebeek. Tijdens deze studienamiddag zullen experts uit de private en publieke sector hun kennis en ervaring met u delen.   

Diagnose is de basis van een duurzaam betonherstel. Schade aan betonstructuren, veroorzaakt door  invloeden als carbonatatie, chloriden, vocht, belasting of initiële berekenings- of uitvoeringsfouten kunnen in vele gevallen op een duurzame manier hersteld worden. Een voorafgaande diagnose door een expert is echter noodzakelijk om de oorzaak en omvang van de schade in kaart te brengen en de juiste herstelmethode te bepalen.

Deelnameprijs: 45 € + BTW voor leden WTCB en FEREB en 65 € + BTW voor niet-leden.    

Klik hier voor het programma en inschrijving           

 


 

Woensdag 8 juni - Webinar

15/01/2022

Woensdag 8 juni - Webinar "Kathodische bescherming" georganiseerd door Concrete Preservation Alliance

Kathodische bescherming is een techniek die meer en meer wordt toegepast. Deze techniek verhoogt immers in belangrijke mate de levensduur van beton en draagt bij tot duurzaam betonherstel.

De Concrete Preservation Alliance wijdt in samenwerking met Vector Corrosion Technologies en webinar aan deze applicatie. (klik hier voor meer informatie)

FEREB nam deel aan  Techni-Mat  Kortrijk Expo 9 &10 maart 2022

21/01/2022

FEREB nam deel aan Techni-Mat Kortrijk Expo 9 &10 maart 2022

FEREB  stond met een stand op Techni-Mat, de beurs over technieken en materialen voor infra en ruwbouw. U bent welkom met al uw vragen over duurzame herstelling, bescherming en versteviging van structuren in beton. Onze stand  was gesitueerd in de Rambla 1. Op woensdag 9 maart te 15.30 uur gaven wij een korte presentatie gevolgd door een informatieve videofilm waarbij de verschillende stappen tot het realiseren van een kwalitatieve betonreparatie aan bod komen. 

 

Bezoek de stand van FEREB op het belangrijkste salon voor de renovatie- en restauratiesector

21/01/2022

Bezoek de stand van FEREB op het belangrijkste salon voor de renovatie- en restauratiesector

RenoResto is het grootste b2b-event in België in het domein van renoveren, restaureren en herbestemmen van gebouwen in Flanders Expo te Gent.

De vakbeurs biedt een volledig aanbod van producten en innovaties in combinatie met een rijkgevuld lezingenprogramma. Het event vindt gelijktijdig plaats met Stone & Tile, de grootste vakbeurs in België voor de natuursteen- & tegelsector.

Als  één van toonaangevende actoren in het domein van de renovatie van betonconstructies, zal FEREB op 17 & 18 maart hierop aanwezig zijn. U bent de hele dag welkom op onze stand RR83. Volg ook onze lezing op donderdag 17 maart om 17.00 h. Wij geven dan toelichting bij het stappenplan voor het realiseren van een duurzame betonherstelling.

10 juni 2022 - Energietop Appartement.tv - Bosuil stadion Antwerpen

26/01/2022

10 juni 2022 - Energietop Appartement.tv - Bosuil stadion Antwerpen

Op vrijdag 10 juni organiseert APPARTEMENT.tv – powered by ECOHUIS stad Antwerpen – een
ENERGIE-TOP voor syndici, mede-eigenaars, studenten en sollicitanten bij syndici, in de regio
ANTWERPEN en via ONLINE in de rest van VLAANDEREN over energie besparen, isoleren, renoveren, energie opwekken en delen, aden ev, enz.
Centraal staan hierbij de aanpak, de financiering, de overheidsmaatregelen, ...

Bij energetisch renoveren wordt vaak betonschade vastgesteld.  Daarom zal FEREB als partner partner van Appartement.tv op dit event aanwezig zijn en geïnteresserden informeren omtrent duurzaam betonherstel. Klik voor meer informatie.

ACRP - Symposium about the Bridge maintenance and safety in Europe 2022 - Brussels 3-06-2022

13/02/2022

ACRP - Symposium about the Bridge maintenance and safety in Europe 2022 - Brussels 3-06-2022

Presentation

Kunstwerken en infrastructuur zijn onderhevig aan agressieve omgeving, veroudering van materiaal en onderdelen of door zwaardere belasting of uitzondertlijke condities dewelke schade kunnen veroorzaken. Dit Symposium over onderhoud en veiligeheid van bruggen in Europa, waar FEREB, als lid van ACRP zich achter schaart, benadert de problematiek van het onderhoud van burgerlijke bouwkunde rekening houdend met het milieu en de noodzaak om de CO² uitstoot te beperken. (klik voor meer info over programma en locatie)

14 juni 2022 - Betonevent  Rotterdam

14/02/2022

14 juni 2022 - Betonevent Rotterdam

Al meer dan 60 jaar organiseert de Beton Vereniging Nederland haar toonaangevende netwerkevenement van de beton(bouw)sector in Nederland! Het is de plek waar professionals elkaar ontmoeten, bedrijven bezoeken en/of deelnemen aan het congresprogramma. Klik hier voor meer info.

Woensdag 4 mei 2022 - Journée annuelle des Ouvrages d’Art (JOA

08/03/2022

Woensdag 4 mei 2022 - Journée annuelle des Ouvrages d’Art (JOA

La Direction de l’Expertise des Ouvrages de la DGO8 organiseert op woensdag 4 mei 2022  haar jaarlijkse dag van de kunstwerken (JOA).

Dit event wordt georganiseerd in het cultureel centrum Marcel Hicter « La Marlagne » te Wépion.

Indien u hieraan wenst deel te nemen, kan u inschrijven via het inschrijvingsforulier (klik voor meer info).

Ga terug naar onze activiteiten